VELDA CROSFLOW + UVC 18WATT FILTER TOT 10M3

VELDA CROSFLOW + UVC 18WATT FILTER TOT 10M3
VELDA CROSFLOW + UVC 18WATT FILTER TOT 10M3
VELDA CROSFLOW + UVC 18WATT FILTER TOT 10M3
VELDA CROSFLOW + UVC 18WATT FILTER TOT 10M3
Euro 319.93 Euro 279.95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode126400
8711921071827

Cross-Flow Biofill

Biologisch doorstroomfilter

Uniek doorstroomfilter
Het Cross-Flow Biofill van Velda is een doorstroomfilter met meerdere voordelen ten opzichte van andere filtersystemen. Het zuiverende vermogen is groter, evenals de biologische werking.
Deze eigenschap, gecombineerd met de eenvoudige installatie, het geringe onderhoud en de ultieme waterfiltratie maakt dit filter universeel inzetbaar. Nieuw zijn de on-breekbare nylon slangtules en het solide bolle deksel.
Extra info
Het is voorzien van alle benodigde filtermaterialen en aansluitstukken. Met de Cross-Flow Biofill wordt en blijft het vijverwater kristalhelder en gezond.
Zuiver water is de basis voor het biologische evenwicht in uw vijver. Het water is immers direct van invloed op de groei van de waterplanten, de ontwikkeling van de micro-organismen en de conditie van de vissen. Als alle waterwaarden goed zijn en het microleven optimaal functioneert, is er sprake van een biologisch evenwicht. In de meeste gevallen lukt dat echter niet zonder een goede filterinstallatie.
Een filter is voor veel vijvers een uitkomst. Enerzijds wordt door filtratie het water helder gehouden, anderzijds zorgt de watercirculatie voor voldoende zuurstof. Het Cross-Flow Biofill filtert het vijverwater zowel mechanisch als biologisch. Mechanische filtratie berust op het verwijderen van organische en anorganische vuildeeltjes evenals kleurstoffen. Het principe van biologische filtratie is om door middel van micro-organismen een betere en snellere omzetting te verkrijgen van organische bestanddelen. Een ingewerkt biologisch filter bevordert de activiteit van het microleven en stimuleert daarmee de plantengroei.

In het Cross-Flow Biofill kan een Velda Pond Heater van 150 of 300 Watt worden gemonteerd. Het verwarmingselement biedt de mogelijkheid om het Cross-Flow Biofill ook ’s winters te gebruiken. Ook wordt de activiteit van de micro-organismen enorm gestimuleerd.

Velda heeft speciale UV-C Units (afbeelding links) van 9 en 18 Watt voor de Cross-Flow Biofill en de Velda Clear Control. De werking berust op ultraviolette straling, die de cellen van groene zweefalgen en ziektekiemen aantast. Met de UV-C Unit verkrijgt u in korte tijd kristalhelder vijverwater en een gezonde omgeving voor vissen en waterplanten.
Product
Capaciteit
Geschikt voor
Cross-Flow Biofill
2500-5000 l/h
vijvers tot 10.000 l